Er du parat til at fejle?

Jeg var til et inspirationsseminar om digitale tendenser her til morgen. Og pludselig slog det mig, at det ikke er teknologierne eller de nye gadgets, der er den store udfordring, men forandringshastigheden. Den digitale transformation kalder på nye værktøjer og metoder.

Vi kan nemlig ikke på samme måde forudse, hvad der sker om 2, 5 eller 10 år. Det eneste vi kan sige, er at nye teknologier har skabt forandringer, vi ikke kunne forudse. Og når udviklingen går så stærkt, bliver vi nødt til at ændre måden vi arbejder på ellers bliver vi hægtet af.

Det kan godt være at  strategien ikke er død, men måske skulle vi i stedet tale om overordnede strategiske principper. Jeg ved godt det bare er ord, men ord betyder noget.

Min påstand er, at når vi laver en strategi, er det ofte et stort og omfattende arbejde. Derfor er det ærgerligt, hvis vi skal ændre den allerede i implementeringsfasen, fordi vi er blevet overhalet indenom af den teknologiske udvikling. Har vi i stedet brugt tiden på at tale om principperne og retningen, så er vi mere agile og det gør os i stand til at orientere os på ny.

Tør vi så også bryde de store projekter ned i mindre dele, kan vi bedre lave eksperimenter og tests. Og når vi arbejder med mindre projekter, bliver det ikke så ‘farligt’ at fejle. Og hvis der er noget, vi kan være sikre på, så er det, at vi kommer til at fejle.

Men hey, uden fejl ingen læring, og det er netop derfor, vi skal turde fejle.

Comments

  1. Målet… Er selvfølgelig ikke at ramme langt fra mål, men at sætte pejlemærker så langt ude i horisonten at de er med til at definere retningen. Vi ser ofte at det man pejler efter er med kortsigtede mål for øje, og det giver måske en rigtig retning på kort sigt, men over tid nok en noget slingrende kurs.

    Problemet er bare, at mange gerne vil tale konkrete løsninger på nærværende problemer… Så det er jo op i helikopteren du skal trække folk med den tankegang.. 🙂

Leave us a Message